Ο Νέος Άνθρωπος


  Ο νέος άνθρωπος θα είναι υγιής, θα καταργήσει τα νοσοκομεία και τους ψυχιάτρους. Ο νέος άνθρωπος θα είναι χαρούμενος, θα καταργήσει τη θλίψη, δεν θα είναι αυτοκαταστροφικός αλλά αυτοδύναμος.

 Ο νέος άνθρωπος θα είναι συλλογικός με μια όμως άλλη, βαθύτερη σύνδεση και χωρίς εξαρτήσεις. Θα είναι συλλογικός από κοινωνικότητα της φύσης του κι όχι από ανωμαλία της κοινωνίας, διότι θα χάσει την ανάγκη.

 Από τον πολιτισμό θα κρατήσει μόνο τον πολιτισμό και θα χάσει την βαρβαρότητά του. Απ’ τις ιδιότητές του θα κρατήσει τις ανάλαφρες. Απ’ τον έρωτα το άρωμά του.

Απ’ τη σκέψη του θα κρατήσει το νου του. Θα συνδέσει το μυαλό του με την πλατιά ευφυΐα κι η ατομική ευφυΐα θα συρρικνωθεί και θα εξαλειφθεί ως η αρμόζουσα θέση της.

 Θα χάσει εντελώς την πονηρία του για ν’ ανοίξει και ταυτόχρονα θα κερδίσει πίσω την χαμένη του εμπιστοσύνη. Θα παραδοθεί άνευ όρων στη ζωή για να μπορεί να της θέσει τους όρους του. Θα βασιλέψει ξανά η αθωότητα.

 Ο νέος άνθρωπος θα χάσει όλο το παρελθόν του μαζί και την προκατάληψη. Θα ξεδιαλέξει προσεκτικά την ιστορία και θ’ αφαιρέσει από μέσα της όσα στοιχεία τον φτιάχνουν θύμα της.

 Ο νέος άνθρωπος δεν θα ονειρεύεται κάποτε να ζήσει, αλλά θα ζει, στο τώρα. Θα ρίχνει πιο αραιά το βλέμμα του στο μέλλον και θα χάσει σημαντικό μέρος της ελπίδας του γιατί δεν θα την χρειάζεται. Ακόμα κι απ’ το σεξ ο νέος άνθρωπος θ’ αφαιρέσει σημαντικό μέρος του ζώου. Θα το φτιάξει περισσότερο ιεροτελεστία παρά κτηνώδεις πράξη.

 Ο νέος άνθρωπος θ’ αναθεωρήσει όσα ξέρει για τις ανθρώπινες σχέσεις και τους συνδέσμους τους. Θα σχετίζεται περισσότερο αυθόρμητα και με γνώμονα την αισθαντικότητα και τη διαίσθηση, κι όχι τον υπολογισμό, το σκοπό και τη σκέψη. Ο λόγος που θα σχετίζεται θα είναι επειδή θα νιώθει όμορφα να το κάνει και με τον καιρό θα εξαφανιστεί μεγάλο μέρος των πρέπει, καθώς θα καταργηθούν δια παντός οι δημόσιες σχέσεις και θα περάσουν στην ιστορία.

 Ο νέος άνθρωπος θα είναι πιο ελαφρύς· θα έχει λιγότερες αποσκευές με απόφαση κι αυτές να τις χάσει. Δεν θα δένει το γάιδαρό του. Θ’ αρκείται σε λίγα και καλά και θα χαθεί μεγάλο μέρος την φροντίδας για το μέλλον, καθώς θα εξαφανίζεται η ανάγκη για ασφάλεια κι ο ανταγωνισμός. Όσοι ακόμα θα προσπαθούν να χτίσουν γύρω τους μεγάλες περιουσίες, να συσσωρεύουν και να συγκεντρώνουν πλούτη.... θα περάσουν σ’ ένα είδος ποταπότητας και θα λεχθούν ως δεινόσαυροι.

 Ο νέος άνθρωπος θ’ ανοίξει τις αποθήκες και θα τα μοιράσει όλα. Θα κρατήσει μόνο λίγα περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται και θα ζει με αυτά στην αφθονία.

 Θα εντοπίσει στην ψυχή του τον πλούτο και θα είναι βαθύπλουτος, θα το βλέπεις στο χαμόγελό του. Η οικονομία του νέου ανθρώπου θα είναι η εξακρίβωση των όσων χρειάζεται κι όχι των όσων ίσως χρειαστεί. Μαζί θα καταργηθεί κι η οικονομική εξουσία.

 Η πολιτική του νέου ανθρώπου δεν θα είναι κομματική αλλά κοινής συμφωνίας με άξονα την αγάπη. Όλοι σ’ αυτό το κέντρο θα συμφωνούν κι η δημοκρατία θα είναι αυτονόητη χωρίς πολλές διαφωνίες, επειδή όσα λόγια πηγάζουν απ’ την αγάπη θα τους βρίσκουν όλους σύμφωνους.

 Μαζί θα καταργηθούν οι θρησκείες κι ο σατανάς. Θ’ ανοίξει η κόλαση και θα γίνει γνωστό πως μόνο σ’ αυτή τη ζωή υπάρχει. Μαζί θα χαθεί κι η έννοια της τιμωρίας και της ενοχής ως αχρείαστες. Δεν θα χρειάζεται κανείς να πειθαρχεί επειδή θα είναι όλοι αυτό-πειθαρχημένοι και θα έχουν φανερό κέρδος απ’ αυτό, τόσο που δεν θα πέφτει το βλέμμα δίπλα ν’ αρπάξει. Ο νέος άνθρωπος θα είναι καλός από επιλογή και θέληση κι όχι από απειλή.

 Θα είναι πλήρης και δεν θα χρειάζεται συμπλήρωμα. Η ζήλια θα χαθεί. Θα είναι ευτυχισμένος χωρίς να φοβάται μη χάσει την ευτυχία του. Για τον νέο άνθρωπο δεν θα υπάρχει πτώση. Η απελπισία κι η απόγνωση θα χαθούν. Θα είναι πάντα στην ίδια ηλικία. Θα γεννιέται και θα πεθαίνει βρέφος. Θα ζει ως τα εκατό – εκατόν δέκα, χωρίς σημαντικά προβλήματα υγείας και θα πεθαίνει με απόφασή του.

 Ο νέος άνθρωπος θα καταργήσει το χρόνο και μαζί όλη την ανισότητα και τη σύγκρουση που φέρνει στη διάθεση. Θα μείνει άνετος και χωρίς περιορισμούς. Τα ρολόγια θα περάσουν στην ιστορία ως τραγικά κειμήλια. Θα κάνει αυτό που θέλει, όποτε το θέλει, και θα το κάνει καλά. Καθώς θα χάνει τον συμβιβασμό του.

 Θα παίρνει γνώση αυτογνωσίας από μικρός και θα επιλέγει την ειδικότητά του σύμφωνα με τη φυσική του κλίση. Θα χαθεί έτσι μεγάλο μέρος του καταναγκασμού και μαζί με τους ψυχιάτρους θα καταργηθούν κι οι ψυχολόγοι.

 Ο νέος άνθρωπος θα είναι πιο χορτοφάγος και θα τρώει για να ζει. Επειδή σημασία θα έχει να ζει κι όχι να τρώει.

 Το ποδόσφαιρο θα καταργηθεί και τα γήπεδα θα γίνουν ανοιχτά θέατρα για παραστάσεις εθελοντών ηθοποιών χωρίς εισιτήριο. Οι δε ναοί, μετά την αποκαθήλωση των θρησκειών, θα γίνουν φιλοσοφικές σχολές δωρεάν φοίτησης καθώς και σχολές χορού και τεχνών, όπου θα έχει και μια θέση η θρησκεία για όποιον την ασπάζεται.  Όλα αυτά δωρεάν απ’ την κοινότητα για μικρούς και μεγάλους μαθητές. Τα ιερά των ναών θα ανοίξουν και θα έχουν πρόσβαση όλοι σ’ αυτά κι όχι μόνο οι εκλεκτοί.

 Ύστερα θα καταργηθεί ο φόβος, η κλεψιά, καθώς κι ο γάμος. Οι δικαστές θα γίνουν αγάλματα κι οι αίθουσες δικαστηρίων παιδικοί σταθμοί. Θα υπάρχουν κάποιοι νόμοι αλλά μόνο για την ισορροπία, ως να βρεθεί και μετά θα χαθούν ως αχρείαστοι.

 Μετά από όλα αυτά θα χαθεί απ’ τον κόσμο η καταπίεση. Αργότερα θα χαθεί ο φόνος κι οι φυλακές.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αόρατος Νόμος

Γαλάζια Έρημος

Οι Μπλε Άνθρωποι