Το Μπόι & το Τακούνι του
 Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Κάποιοι άνθρωποι ζουν κάτω απ’ τις σκέψεις τους, στριφογυρίζουν μες το κλουβί τους σαν λιοντάρια πιασμένα σε ξόβεργα, τους κυριεύουν τα πάθη τους, κατατρώγονται με τη σεξουαλικότητά τους, κρατούν κλειστές του μετώπου τις πόρτες.

 Αισθάνονται να μην έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν κι ενοχή. Προσπαθούν διαρκώς να πάρουν το δικαίωμα απ’ τους άλλους, λόγο μιας ψευδαίσθησης που τους παρουσιάζεται, πως όλοι παρακρατούν το δικαίωμα του ενός κι ο ένας το δικαίωμα όλων. Αισθάνονται να παίρνουν πίσω το δικαίωμα μόνο αποδεικνύοντας την αξία τους. Κάτι που δεν το καταφέρνουν ποτέ. Το να αξίζουν χωρίς να τους έρθει η πληροφορία απ’ έξω… μοιάζει ακατανόητο.

 Οι σκέψεις διασχίζουν το μέτωπό τους με τη συχνότητα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο, ή με μια διαρκή πυκνή βροχή, κάτι σαν παραπέτασμα καπνού. Με τη συχνότητά τους φτιάχνουν ένα πέπλο από ομίχλη, κι ενώ η πνευματική συγκέντρωση μπορεί να φτιάξει τον νου μια ακίδα, ένα νύχι να το σκίσει και ν’ ανοίξει ο κόσμος… εκείνοι περιμένουν κάποιος διακεκριμένος επιστήμονας, να βγάλει το χάπι κατά της απόσπασης προσοχής. Ως τότε η απόσπαση προσοχής γίνεται ψευδαίσθηση κίνησης εντός του κύκλου.

 Τοποθετούν στην επιφάνεια μιας λίμνης πέτρες - κάτι σαν νοητά σταθερά σημεία - που τα στηρίζουν με μια πεποίθηση. Χωρίς αυτά τα νοητά σταθερά σημεία αισθάνονται πως θα χαθούν, κι αντί να πέσουν στη λίμνη ν’ αναβαπτιστούν… παίζουν κουτσό περνώντας από πέτρα σε πέτρα, προσπαθώντας να ισορροπούν με το ένα πόδι κι αντί να ισορροπούν ταλανίζονται.

 Κάτω η λίμνη, όσο δεν πέφτεις μέσα σε αποζητά και μαυρίζει, αγριεύουν ταραγμένα τα νερά της κι έρχεται η λίμνη και γίνεται ουρανός, κι έρχεται όλο αυτό και γίνεται αλήθεια.

 Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι πρόβλημα δεν υπάρχει,
μόνο ο ίδιος μπορείς να είσαι πρόβλημα κι αυτό είναι το πιο πραγματικό. 

 Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Πως υπάρχουν δύο χαρές: τη μια την αντλείς την άλλη τη σημαδεύεις. Μα κι εκείνη που σημαδεύεις την αντλείς.
  
 Και ξέρεις ακόμα ποιο είναι το πρόβλημα; Πως υπάρχουν δύο ευτυχίες: Η αστήριχτη κι η στηριγμένη. Αυτή η δεύτερη πέφτει συχνά από ψηλά και σου τσακίζει τα πόδια, κι αυτό είναι πρόβλημα. 


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αόρατος Νόμος

Γαλάζια Έρημος

Οι Μπλε Άνθρωποι