Ένα Πουλί στο Δάσος Με Τράμπ ή Τρούμπ πλανητάρχη εμείς συνεχίζουμε. Η καθημερινότητά μας έχει μεγαλύτερη σημασία κι η στιγμή μας την κορυφαία. Άλλωστε ουδείς προφήτης μετά τον Χριστό. Αν αυτόν τον κόσμο τον πάρει ο διάβολος τότε του αξίζει και του ανήκει. Ο διάβολος δεν θα έπαιρνε έναν κόσμο άγνωστό του και ξένο, δεν θα είχε κόλαση γι’ αυτόν.
 Εσείς, οι σχολιαστές, αν έχετε κι άλλο όπλο πιο ισχυρό πλην της γνώμης σας, που θα είχε επιρροή στις εξελίξεις… τότε καλώς ομιλείτε, αλλιώς μόνο ομιλείτε. Εκφράστε βέβαια τη δυσαρέσκειά σας, την αγανάχτησή σας, την οδύνη σας, την αντίρρηση σας, ακόμα και την υποψία σας, άλλωστε όλα αυτά παρελθόν και μέλλον είναι, σκέτη αγωνία για το αύριο. 
 Και εις τιμήν του αύριο σπαταλήσατε πάλι το σήμερά σας. Που θα πάει αυτό; από αύριο σε αύριο χάνεται η ζωή. Παραδειγματιστείτε από μια γάτα, ποτέ δεν ονειρεύεται, ποτέ δεν σχεδιάζει το μέλλον, ποτέ δεν αποθηκεύει ποντικούς και τα λουλούδια δεν φτιάχνουν δεξαμενές με νερό, απλώς εμπιστεύονται τον ουρανό και τη βροχή. Ίσως αν γινόσασταν λιγότερο λογικά ζώα ακολουθούσε η χαρά κι η ευτυχία σας. Η σκέψη τρέχει και φτιάχνει τη ζωή μαραθώνιο.
 Αυτή η γλώσσα η βγαλμένη δίπλα σας δικιά σας είναι κυρία μου; αυτό το μαύρο στήθος και τι να πει κανείς για τα σάλια. Και τί να πεις κανείς για την ανασφάλεια της εποχής. Μα το πραγματικό ανθρώπινο έγκλημα εδράζεται στο στήθος κι είναι ένα: το να κρατάς κανείς το ίδιο του το αίσθημα. 
 Μπορείτε να αφήσετε το αίσθημά σας ελεύθερο κυρία μου, ελευθερώστε αυτόν τον κόσμο, δεν κινδυνεύετε, είστε ασφαλής αν έτσι νιώθετε, σας το εγγυώμαι.

 Δεν έχετε καμία απολύτως επιρροή, πλην εκείνης να σκουντάτε τον διπλανό σας να συμφωνήσει μαζί σας. Τι θα το κάνετε αυτό; μήπως αλυσίδα; ονειρεύεστε κι εσείς κάποιο κόμμα; αποζητάτε κι εσείς κάποια αρχηγία; θέλετε κι εσείς να διατάξετε; Α, καλά σας κατάλαβα, μα γιατί δεν ξεκινάτε απ΄τον εαυτό σας; Δώστε του μια διαταγή να πάψει να σκέφτεται. Μπορείτε; αν όχι προσπαθείτε να σκεπάσετε τις σκέψεις των άλλων - γιατί αυτό κάνετε. 
 Α, μοιάζετε τόσο στους άλλους κυρία μου που ορέγεστε εξουσία. Γιατί κι αυτές από ένα σκούντημα στον διπλανό ξεκινούν κι ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού. 
 Γιατί, σ’ αυτόν τον κόσμο, δύναμη σημαίνει ο βαθμός της επιρροής που ασκεί κανείς στις εξελίξεις. Έχετε μήπως τέτοιο πράγμα στην τσέπη σας; κι αν έχετε πως το χρησιμοποιείτε; μήπως με τις προγνώσεις σας; μετεωρολόγοι είστε; σήμερα θα βρέξει, αύριο θα βρέξει. Όμως αυτή η στιγμή μήπως έχετε κατά νου πως είναι τέλεια; γιατί δεν την αδράζετε να πάτε τη ζωή σας παρακάτω έτσι:  από μια τέλεια σε άλλη τέλεια στιγμή. Μα προτιμάτε τ' άλματα του χρόνου. 
 Απαρνιέστε  πάντα αυτή τη στιγμή για μια ιδανική στο μέλλον, είστε πουλημένη στο χρόνο κυρία μου. Όμως η ιδανική του μέλλοντος στιγμή τώρα θα είναι πάλι μ' εσάς ακέραια. Και την ιδανική στιγμή γυρίζεις πίσω να τη φτιάξεις. Επειδή πίσω, στη βάση της, είναι η βάση μιας ιδανικής στιγμής. Μα να κοιτάς μέσα, γιατί όταν κοιτάς έξω η ιδανική στιγμή είναι πάντα μακρινή. Κι αν συνεχίσει κανείς να κοιτάζει έξω και μετά είκοσι χρόνια η ιδανική στιγμή μακρύτερα θα είναι. Το σφάλμα το έχει το μάτι κι όχι εκείνο που κοιτάς.

 Μετά φροντίστε λιγάκι τον καλλωπισμό της ψυχής σας, γίνετε πιο όμορφη για τους άλλους και φροντίστε να ζήσετε τη ζωή σας, έχει ακόμα πολλές ομορφιές αναγνώριστες αυτός ο κόσμος που περιμένουν να τις αναγνωρίσετε, που περιμένουν τα μάτια σας να τις δουν. Γιατί χωρίς εσάς, χωρίς τα δικά σας μάτια δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Γυρίσατε την πλάτη σε όλες τις ομορφιές του κόσμου κυρία μου κι αυτές κλαίνε χωρίς το βλέμμα σας και ξεθωριάζουν. Ρίχνετε πάντα το ωραίο σας βλέμμα στον καιάδα του τρόμου και στις αβύσσους της πληροφόρησης. Εντωμεταξύ τ' αηδόνια σαπίζουν κι αν δεν τ' ακούς δεν υπάρχουν. Και κοντεύετε κυρία μου, με την τακτική σας αυτή, να εξαφανίσετε απ΄τον κόσμο τ' αηδόνια και να πληθύνετε τα κοράκια, κι αυτό το κάνετε με την προσοχή και τη σημασία σας. Σκέφτεστε απλώς ανάποδα. Σκέφτεστε με την ουρά σας.

 Αυτός ο κόσμος δεν είναι μόνο του διαβόλου, είναι και του θεού, του ανοιχτού θεού, γιατί ο διάβολος βρίσκει πάντα καταφύγιο κι εδρεύει σ' ένα κλειστό μυαλό, σε μια κλειστή καρδιά και κλειστή σκέψη. Ανοίξτε λοιπόν την καρδιά σας και φτιάξτε το αυτό μεταδοτικό, χάστε τον διάβολό σας – αφού τον πολεμήσετε και με αγώνα – και πάψτε να τον αναγνωρίζετε στις μορφές των άλλων. Χωρίς να ζει στην δικιά σας καρδιά ο διάβολος αποδυναμώνεται. Αν έρθει απ΄έξω η πέτρα δεν κάνει μεγάλη ζημιά, αν έρθει από μέσα σας θα σας ανοίξει με μιας το κεφάλι. Μα ραγίστε λιγάκι το σώμα σας να πάρει νέο άνεμο, αλλιώς θα ξεραθούν τα μαλλιά σας. 

Με Τράμπ ή Τρούμπ, με Ρωσία κι Ευρώπη, αυτός ο κόσμος είναι στενός, ασφυκτικός και στενάχωρος, μα δεν μπορεί να αποκλείσει το παιγνίδι και τη διασκέδαση. Γι' αυτό διασκεδάστε, λιγότερη θλίψη ωφελεί ακόμα και το αίμα, και την υγεία. Κι αν η κατανόησή σας κάτω σας πατά πηγαίνετε μαζί της κι εσείς προς τα κάτω. Αν η κατανόησή σας σάς ανεβάζει ακολουθήστε την. Έξω έχει γιορτή, είναι καλά, είναι όμορφα, με λίγα κι αξιόλογα πράγματα. 
 Αυτός ο κόσμος έχει ακόμα πράσινο, μπλε, γαλάζιο και πανέμορφα αξιοθέατα. Έχει βουνά απερπάτητα κι αέρα καθαρό μυριάδες κυβικά για τους διψασμένους. Τίποτα δεν χάθηκε όσο ακόμα ζει μια τελευταία γάτα κι όσο υπάρχουν ποτάμια. Το ξέρετε πως ακόμα υπάρχουν ψάρια στους ωκεανούς; Και πουλιά. Μην ξεχνάτε τα πουλιά. Μα κυρίως υπάρχουν ακόμα χρώματα και βγαίνει ακόμα (φαντάσου) το ουράνιο τόξο! Τι να πεις γι' αυτό; Η ελπίδα αυτοπροσώπως. Κι από πάνω – αν σηκώσεις το κεφάλι σου – έχει ακόμα έναν καταγάλανο ουρανό. Που περιμένει ακριβώς να σηκώσεις το κεφάλι σου, αλλιώς αισθάνεται ορφανός.

Μπορείς να δεις τον μίστερ Τράμπ ως ένα απλό θύμα, ή τον εαυτό σου ως θύμα του. Δικιά σου η επιλογή.  Μα αν δεις πρώτος τον εαυτό σου ως θύμα των Τράμπ αυτού του κόσμου, δεν έχουν κανένα λόγο να μην δουν τον εαυτό τους ως θύτες σου. Και το κάνουν. Γιατί αυτός ο κόσμος λειτουργεί με το δικαίωμα κι αυτό δεν στο δίνουν οι άλλοι, το παίρνεις απ΄τον εαυτό σου. 

 Ο φόβος γεννά τους προφήτες. Μπορείς να καταλάβεις το φόβο μιας εποχής απ΄τα πλήθη των προφητών της. Σε μια ζωή που τη ζεις στην ώρα της ... - άλλωστε δεν υπάρχει άλλη ζωή πλην αυτής που ζούμε στην ώρα μας - οι προφήτες δεν έχουν θέση. Στο παρόν μας είναι άκυροι κι άχρηστοι. Δεν τους ρωτάς δεν μιλούν. Τώρα μιλούν επειδή πλανάτε αιωρούμενη ερώτηση για το μέλλον. Όμως περισσότερη ζωή στο παρόν λιγότεροι προφήτες. Όλη η ζωή στο παρόν κι η προφητεία εξαλείφεται απ΄τον κόσμο. Όλη η ζωή στο παρόν κι η ζωή δια μαγείας γίνεται ασφαλείς.  Στο τώρα ποτέ δεν κινδυνεύεις. Κι η ζωή είναι τώρα, ένα συνεχές τώρα.

 Τα παιδιά μας σ' ένα τώρα θα ζήσουν, στο παρόν. Και το παρόν απ΄το παρόν αλλάζει κι όχι απ΄το μέλλον του. Την πραγματικότητα απ΄την πραγματικότητα την αλλάζεις, μα να φτάσεις στην αλήθεια σου. Ένας καλύτερος κόσμος για τα παιδιά μας σημαίνει ένας καλύτερος κόσμος γι' εμάς. Όλα αυτά συμβαίνουν τώρα, ξεκινώντας την αλλαγή απ΄τον εαυτό μας. Μα δεν συμβαίνουν χιλιάδες χρόνια τώρα γιατί καμιά γενιά δε ρίχνει το βλέμμα μέσα της ν' αλλάξει το παρόν της και τον εαυτό της. 

Παρόλ' αυτά, συνεχίστε να σας φταίει ο Τράμπ κι ο Τρούμπ. Συνεχίστε τη δικαιολογία σας κι ο καθρέφτης σας περιμένει...


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Λίγος

Αόρατος Νόμος

Γαλάζια Έρημος