Ελπίδα Βαθιά

  
 Η Ελπίδα είναι βαθιά, βαθύτερη από εμάς. Ελπίζουμε και ξέροντας πως ελπίζουμε και μη ξέροντας. Ελπίζουμε Και για κάτι και χωρίς το κάτι. Η ψυχή μας ελπίζει. Ελπίζει ακόμα κι αφού βρεθεί το αντικείμενο της ελπίδας της, Ελπίζει υποκειμενικά. Ελπίζει για την ίδια και για τις άλλες ψυχές. Η ελπίδα μας είναι τεράστια, ελπίζει για τον εαυτό της κι όλον τον κόσμο.
 Κι αφού όλα χαθούν η Ελπίδα μας Ελπίζει. Κι αφού όλα βρεθούν η Ελπίδα μας πάλι Ελπίζει. Ελπίζει στο καλύτερο επειδή αυτή είναι η ουσία της. Η Ελπίδα μας ελπίζει για την ψυχή μας. Εμείς μπορεί να βλέπουμε την ελπίδα μας σε διάφορα πράγματα, μα σε ό,τι κι αν την βλέπουμε η ελπίδα της ψυχής μας είναι για την ψυχή μας. Είναι ελπίδα που ξεκινά απ’ την ψυχή μας και καταλήγει στην ψυχή μας. Ακόμα κι η ελπίδα μας για τους άλλους αυτή την πορεία ακολουθεί.
 Η ελπίδα μας κρατά. Μας κρατά σαν παιδί απ’ το χέρι. Είναι η μόνιμη σύντροφός μας. Ο Καζαντζάκης όταν έγραψε δεν ελπίζω τίποτα, έγραψε τελείωσα με αυτή τη ζωή. Γι' αυτό η φράση του αυτή είναι γραμμένη στον τάφο του.
 Γιατί ζωή και ελπίδα πάνε μαζί χέρι χέρι. Όταν τελειώσει το ένα τελειώνει και το άλλο. Συνώνυμο είναι της ζωής, χωρίς ελπίδα για κάτι το κάτι δεν υπάρχει.
 Η Ελπίδα είναι όπως η φωτιά που καίει μέσα μας, ποτέ δεν σβήνει. Μπορεί να χαμηλώνει αλλά δεν σβήνει. Είναι όπως το φως, το φως μας, μπορεί να είναι κερί αλλά όλη τη ζωή μας φωτίζει. Η ελπίδα είναι όπως η ανακάλυψη, χωρίς την ανακάλυψη τίποτα δεν υπάρχει να βρεις. Είναι όπως ο θησαυρός, για να βρεις θησαυρό θα πρέπει να υπάρχει κάπου. Η ελπίδα είναι η αναζήτηση του θησαυρού. Κι όχι μόνο, η ελπίδα φτιάχνει τον θησαυρό να υπάρχει. Η Ελπίδα είναι παλμός, χτυπάει ταυτόχρονα με τους χτύπους της καρδιάς. Χαμηλώνει κι αυξάνει σαν φλόγα. Η ελπίδα συμπεριλαμβάνει, είναι ένα γεγονός. Δεν ελπίζω σημαίνει τελείωσε. Δεν ελπίζω σημαίνει δεν υπάρχει. Η ελπίδα δημιουργεί. Κρατάει άνθρωπο στη ζωή. Χωρίς τροφή ζεις, χωρίς ελπίδα όχι. Ελπίζεις για την ώρα πού. Χωρίς την ελπίδα η ώρα πού δεν φτάνει.

 Η Ελπίδα είναι σαν ζεμπίλι με τροφή και σαν παγούρι με νερό, όσο αντλείς και τρέφεσαι με αυτά δεν τελειώνουν ποτέ. Με αυτή την τροφή μπορείς να διασχίσεις μια έρημο. Όσο αντλείς απ’ την ελπίδα αυτή γεμίζει. Η προϋπόθεση να γεμίζει με ελπίδα η ελπίδα είναι απ’ αυτήν ελπίδα να αντλείς. Η Ελπίδα είναι πάντα φρέσκια, είναι σαν φρέσκο κορίτσι. Δεν γερνά ποτέ, γριά ελπίδα δεν υπάρχει. Δεν φτιάχνει ποτέ ρυτίδες, ακόμα και μέσα σε ένα γέρικο σώμα.

 Η Ελπίδα είναι αθάνατη, δεν πεθαίνει, δεν μπορείς να σκοτώσεις μια ελπίδα. Συχνά την πυροβολούν, όμως η ελπίδα είναι εφτάψυχη, είναι γάτα- ελπίδα. Η ελπίδα σηκώνεται και σε σηκώνει ακόμα και μέσα από έναν τάφο, επειδή είναι ανάσταση. Είναι η ίδια η σωτηρία. Επεκτείνεται πέρα απ’ αυτή τη ζωή. Πέρα κι απ’ το θάνατο. Μπορείς να καταστρέψεις τα πάντα όχι όμως την ελπίδα.

 Μπορείς να δέσεις όλον τον κόσμο, όμως η ελπίδα του συνεχίζει. Μπορείς να φυλακίσεις όλον τον κόσμο, όμως η ελπίδα του παραμένει ελεύθερη.
Όλα τα μπορείς μα δεν μπορείς να μην ελπίζεις. Κι αφού ελπίζεις τα αντέχεις όλα.
Η ελπίδα είναι τροχός, γυρίζει. Γυρίζει ακόμα και την τύχη. Η ελπίδα σε φέρνει από κάτω πάνω. Αν κάτι σε βγάζει είναι η ελπίδα.
 Η ελπίδα είναι πουλί, είναι παιδί, είναι  αυτό το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια που χαιρετίζει τον ήλιο. 
 Αυτή είναι η Ελπίδα. Αυτή με το χαμόγελο στα χείλη. Κι έτσι ακριβώς την αναγνωρίζεις.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αόρατος Νόμος

Γαλάζια Έρημος

Οι Μπλε Άνθρωποι