Ο Βράχος και η Θάλασσα

 Η Γυναίκα είναι περισσότερο θάλασσα, ο άντρας περισσότερο βράχος. Όμως υπάρχει κι η γυναίκα βράχος κι ο άντρας θάλασσα.
 Ο βράχος αποτελείται από θάλασσα. Για να σχηματιστεί ένας βράχος, πρέπει να χτυπηθεί απ’ το νου η θάλασσα. Ο βράχος είναι πυκνή θάλασσα. Ο νους σχηματίζει το βράχο ο νους διαλύει το βράχο.
Το βράχο τον διαλύει η συγχώρεση.

 Είναι δύο καταστάσεις της ψυχής με διαφορετικές ιδιότητες. Όταν έρχεσαι σ’ επαφή με βράχο γράφεις πάνω του. Όταν γράφεις πάνω στο βράχο, γράφεις εκδίκηση. Ο βράχος δεν ξεχνά εύκολα. Ο βράχος κρατά. Ο βράχος, σε κάθε ανθρώπινη επαφή, πληγώνεται. Αόρατα, μυστικά, αλλά πληγώνεται. Για το βράχο, οι διαθέσεις που τον πλησιάζουν, έχουν νύχι.   

 Όταν έρχεσαι σ’ επαφή με θάλασσα την αναταράζεις, δημιουργείς μικρά κύματα που φτάνουν στο νου ως σκέψεις. Όμως η θάλασσα σύντομα ξανά γαληνεύει. Η θάλασσα δεν κρατά, είναι ανοιχτή. Η θάλασσα ξεχνά, ο βράχος θυμάται.

 Ο βράχος, μπορεί να επιστρέψει στην πρωταρχική του ουσία που είναι η θάλασσα. Ο βράχος είναι σκληρός, η ανθρώπινη σκληράδα είναι πέτρα. Δεν υπήρξε βράχος με τη γέννηση, ο βράχος είναι μεταγενέστερος, σχηματίστηκε. Για να υπάρξει βράχος θα πρέπει να είναι ακατέργαστος, ο κατεργασμένος βράχος βγάζει άγαλμα. Αυτό, σε άλλη γλώσσα, το λέμε προσωπικότητα, το λέμε μόρφωση, το λέμε καλλιέργεια. Όμως ο κατεργασμένος βράχος, στην βαθύτερη ουσία του, βγάζει πάλι θάλασσα.

 Η γυναίκα είναι πιο θάλασσα, ο άντρας πιο βράχος, έτσι η φύση τα όρισε. Η γυναίκα δεν χρειάζεται να διαλυθεί, είναι διαλυμένη. Η γυναίκα είναι πιο σκόνη.
 Για να σχηματίσεις έναν βράχο η συνταγή είναι απλή, αρκεί να γεννηθεί ένα παιδί σε σκληρό περιβάλλον. Ο βράχος είναι πυκνή ευαισθησία.
Μπορείς να διαλύσεις έναν βράχο και να επιστρέψεις στην μητέρα θάλασσα. Ο βράχος είναι προϊόν άγνοιας, η διάλυση του βράχου προϊόν γνώσης.

 Ο βράχος πονάει, η θάλασσα δεν πονάει. Για να πονάει η θάλασσα θα πρέπει να την περιορίσεις. Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Λίγος

Αόρατος Νόμος

Γαλάζια Έρημος