Η Κάμπια και η Πεταλούδα- Υπάρχει μια γυναίκα, πηγαίνει στη δουλειά της κι είναι καμιά φορά αφηρημένη. Γυρίζει σπίτι της, κάνει τις δουλειές της και πολλές φορές ξαπλώνει σ’ ένα ντιβάνι. Ξαπλωμένη στο πλάι κοιτάζει το κενό, είναι φορές που καμιά σκέψη δεν τη φτάνει, μέσα στην ψυχή της θα έλεγες πως δίνεται ένας αγώνας, η ψυχή της κάτι προσπαθεί.
- Την ξέρεις εσύ αυτή τη γυναίκα?
- Όλοι την ξέρουν, λίγοι όμως τη γνωρίζουν.
- Γιατί είναι γυναίκα?
- Γιατί λίγοι άντρες ασχολούνται με το φαινόμενο της πεταλούδας, για τους περισσότερους αυτά είναι σαχλά πράγματα.
- Πως αισθάνεται όμως αυτή η γυναίκα?
- Κάτι συμβαίνει μέσα της, είναι πολύ κοντά στην μεταμόρφωσή της.
- Αυτή τι κάνει γι’ αυτό? ποιος ο ρόλος της?
- Στο σημείο που είναι δεν κάνει τίποτα, έχει ελαχιστοποιηθεί η παρέμβασή της, αυτό που γίνεται μέσα της δεν το κάνει, συμβαίνει. Το κάνει η ίδια της η φύση, αυτή μόνο το παρακολουθεί.
- Δεν μπορεί να το απαγορέψει?
- Φυσικά και μπορεί. Αν το κάνει όμως θα πεθάνει η πεταλούδα. Έκλεισε ο κύκλος της ζωής της ως κάμπια, τώρα ή θα μεταμορφωθεί σε πεταλούδα, είτε η πεταλούδα μέσα στην κάμπια θα πεθάνει για πάντα. Κι είναι φριχτό μια νεκρή πεταλούδα. Είναι απ’ όλους τους γνωστούς θανάτους ο πιο νεκρός. Σαν το νεκρό αίσθημα θάνατο δεν έχει.
Κοίτα να δεις, η κάμπια δεν έζησε μάταια, θα πρέπει να δεις της ζωή της ενιαία αλλά και διαχωρισμένη. Η κάμπια συνέβαλε για να φτάσει η ζωή της στα πρόθυρα της πεταλούδας, χωρίς την κάμπια η πεταλούδα δεν θα είχε ωριμάσει ποτέ, να είναι ώριμη για πέταγμα.
- Να αφήνεις τη φωλιά σου, το κουκούλι σου, την ασφάλειά σου, θα είναι τρομαχτικό.
- Φύση είναι, όσο τρόμο εμπεριέχει τον αντέχεις. Τη φύση ή την υπακούς ή τη σκοτώνεις, ενδιάμεσο δεν έχει. Νομίζεις εσύ, πως έχει επιλογή η πεταλούδα? Κάνεις λάθος, δεν είναι επιλογή της να μεταμορφωθεί, σου είπα, απλώς συμβαίνει. Είναι τόσο επιλογή της, όσο είναι να μεγαλώνουν τα μαλλιά της και τα νύχια της, όσα είναι να γερνά το σώμα. Έχεις επιλογή σ’ αυτά? άλλα τόσο έχει στο να μεταμορφωθεί η κάμπια σε πεταλούδα.
- Οι περισσότεροι ποτέ δεν περνούν σ’ αυτή τη μεταμόρφωση.
- Οι περισσότεροι ζουν τη ζωή της πεταλουδοκάμπιας.
- Υπάρχει τέτοιο πλάσμα?
- Βέβαια, η γνωστή πεταλουδοκάμπια. Ερωτεύεται και γίνεται πεταλούδα, ξε ερωτεύεται και γίνεται κάμπια. Παίρνει χρήματα στα χέρια της πετά, τα χάνει πέφτει. Είναι η πεταλουδοκάμπια.
 Μα αν η κάμπια μεταμορφωθεί σε πεταλούδα... η ζωή της ως κάμπια τελείωσε γι’ αυτήν, δεν μπορεί ποτέ ξανά να επιστρέψει στην ζωή της κάμπιας, και σ’ αυτό το σημείο ακριβώς έγκειται ο τρόμος.
- Είναι όλο αυτό η ψυχή αυτής της γυναίκας?
- Ναι, ξαπλώνει σ’ ένα κρεβάτι και κοιτάζει ευθύς το κενό. Η θέλησή της την παροτρύνει να βιαστεί, όμως εκείνη ξέρει πως πρέπει να περιμένει. Βία σ’ αυτή την υπόθεση δεν χωρά, σου είπα, ό,τι συμβαίνει γίνεται μόνο του. Δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό, μόνο το παρακολουθεί.

-  Θα μεταμορφωθούν όλοι οι άνθρωποι από κάμπιες σε πεταλούδες?
- Όχι, αν κι αυτός είναι ο προορισμός τους ως κάμπιες. Όμως στην ανατολή λένε, πως θα δοθεί στη ψυχή τους η ευκαιρία κι άλλων ζωών για να το καταφέρει η ψυχή τους, γιατί αυτό δεν το κάνεις εσύ, η ψυχή το κάνει.Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλάζια Έρημος

Αόρατος Νόμος

Οι Μπλε Άνθρωποι