Η Αλήθεια


 Κάθε συζήτηση έχει ως σκοπό να βρεθεί η αλήθεια, μα πρέπει το κάθε μέλος να κατέχει κάποια αλήθεια, αλλιώς δεν συζητάς πάνω σε καμία βάση, σε κανέναν άξονα. Λες απλώς τη γνώμη σου, προσπαθείς να την επιβάλεις ή επιδιώκεις κάποιο συμφέρον. Πράγματα πάντα μονόπλευρα χωρίς έναν αντικειμενικό σκοπό, χωρίς να είναι το ζητούμενο η συμφωνία
 Και συζητάς χωρίς να είναι το ζητούμενο η συμφωνία; Τότε δεν συζητάς, η βάση είναι ήδη λάθος. Αν δεν μπορεί να μπεις στη θέση του άλλου, πως θα ‘ρθει ο άλλος στη δικιά σου θέση; Κι αν δεν είναι το ζητούμενο μία μόνο θέση, δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων, τότε ποιο είναι; Κι αν αυτοί οι άνθρωποι που δεν βιώνουν κάποια αλήθεια, αν δεν ταυτιστούν και δεν ομονοήσουν - έστω με την ομολογία τους - τότε δεν ζουν ήδη στην εγκατάλειψη, την ερημιά και την απομόνωση της γνώμης τους, της άποψής τους ή του συμφέροντός τους; Τότε τα νερά τους δεν είναι διαρκώς παραγκωνισμένα; Κι αν ο σκοπός των νερών δεν είναι να φτάσουν στη θάλασσα τότε ποιος είναι;
 Μιλούμε με σκοπό να βρεθεί η αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι η βαθιά ένωση δύο ή περισσοτέρων ψυχών, είναι η ένωση της ουσίας μας. Γιατί στην αλήθεια, χάνεται ο διαχωρισμός από ψυχή σε ψυχή, κι αν δεν μιλούμε έτσι δεν επιτυγχάνουμε καμία ένωση. Ανάμεσά μας μπαίνουν αόρατοι τοίχοι, που πίσω τους ζουν μικροί τρομαγμένοι άνθρωποι, που κρυφοκοιτάζουν τον κόσμο αρπαγμένοι από μια έλλειψη σθένους.
 Γιατί οι άνθρωποι κρατιούνται πιο γερά ακριβώς από κείνο που πρέπει ν’ αφήσουν. Επειδή φυσάει, κι ο άνεμος, όπως είπε ο Ιησούς, δεν ξέρεις αν πηγαίνει ή αν έρχεται.

  Κι από τί μπορεί να κρατηθεί ένας άνθρωπος γερά για να μην τον πάρει ο άνεμος; Απ’ την ύλη, ακόμα κι απ’ το ίδιο του το σώμα!

 Ένας άνεμος που είτε του παραδοθείς, είτε του αντισταθείς, σε παίρνει. Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Λίγος

Αόρατος Νόμος

Γαλάζια Έρημος