Εσωτερικός Δάσκαλος
  
 Αγαπητέ φίλε, ξέρω πως περνάς μια δύσκολη περίοδο και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για τη διάρκειά της, μπορεί ακόμα αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής σου να τη νομίσεις για την ίδια την ζωή, όμως μη το κάνεις, έχε στο νου σου πως είναι μια περίοδος μόνο κι αν την εκμεταλλευτείς σωστά θα βγεις απ’ τις δυσκολίες σου άλλος άνθρωπος, καινούργιος.
 Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, φυσικό είναι να μοιάζουν όλα δύσκολα, όμως η δυσκολία είναι μόνο δική σου, μεθαύριο τα ίδια αυτά πράγματα θα είναι εύκολα με εσένα καλύτερο.
 Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο θα έχεις προβλήματα αληθινά και ψεύτικα, επειδή τα χρειάζεσαι τα προβλήματα, μα έχε υπόψη σου πως το μυαλό πάντα τα μεγεθύνει, επειδή αυτό πρέπει να κάνει. Όσο εσύ θα είσαι αδύναμος τα προβλήματα θα είναι δυνατά, επειδή έχουν ως σκοπό να σε δυναμώσουν, μα αν εσύ αρχίζεις να δυναμώνεις τα προβλήματα θα χάνουν τη δύναμή τους κι η κατάσταση θα ανατραπεί.
 Για να αντεπεξέλθεις σ’ αυτή την κατάσταση θα αναζητήσεις την αλήθεια, θα επιχειρήσεις ένα ξεκαθάρισμα των σχέσεών σου και των φίλων σου, άνθρωποι πολλοί θα σε πικράνουν και θα απογοητευτείς απ' αυτούς, μα έχε στο νου σου πως οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ούτε τόσο καλοί ούτε τόσο κακοί, είναι πάντα όπως σου χρειάζονται για να σε βοηθούν να προχωράς, να καταλαβαίνεις, να εκτιμάς και να νιώθεις σωστότερα.
 Ίσως έχεις πέσει μέσα σε ένα χάος, είναι ο κόσμος μας ένα τέτοιο χάος, όταν πέφτεις, πέφτεις μέσα στην κοιλιά σου και ταυτόχρονα πέφτεις μέσα στην κοιλιά του κόσμου. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βγεις απ’ την κοιλιά σου κι απ’ την κοιλιά του κόσμου: να ξεκινήσεις τώρα να σκέφτεσαι σωστά. Πράγμα που σημαίνει να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι αυτό που θέλεις να σκέφτεσαι, αν το κάνεις αυτό, ταυτόχρονα θα έχεις ξεκινήσει να αισθάνεσαι όπως θέλεις να αισθάνεσαι, άλλος τρόπος να βγάλεις άκρη με τις σκέψεις και τα αισθήματά σου δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και θα υπάρξει ποτέ.

 Σε όλη αυτή την κατάσταση θα έχεις έναν βοηθό, το σύμπαν και θα έχεις πάντα ό,τι χρειάζεσαι. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι χρειάζεσαι, ούτε εσύ. Μα είναι βέβαιο πως κι αυτό που ζεις και περνάς αυτή τη στιγμή το χρειάζεσαι, μείνε σ’ αυτό το περνάς, επειδή για να φτάσεις κάπου καλύτερα θα πρέπει να σκέφτεσαι πάντα, όλα τα προηγούμενα, με όρους περνάς. Να σου γίνει συνείδηση πως περνάς και προχωράς, να το ξέρεις μέσα σου και να το βλέπεις συχνά πίσω σου, να λες πριν, τώρα και μετά, γιατί ο σκοπός σου είναι όλοι οι χρόνοι που βιώνεις να συγκεντρωθούν σε χρόνο ένα άχρονο και παρόν.

Αγαπητέ φίλε, δεν είναι τόσο δύσκολα αλλά δεν είναι τόσο εύκολα, όμως αυτά δεν έχουν τόση σημασία, σημασία έχει ο τρόπος, πρόσεχε μην πλανηθείς, η έξοδος υπάρχει κι είναι μέσα σου, όσο κι αν έξω σου χτυπάς να ανοίξεις δρόμο μόνο από μέσα σου μπορείς να περάσεις για να βγεις έξω. Θα ζεις στον εξωτερικό κόσμο, αλλά θα διασχίζεις τον εσωτερικό, εσωτερική είναι η απόσταση που διανύεις, έχεις φύγει από σένα για να φτάσεις σε σένα, είσαι στην περιφέρειά σου και κατευθύνεσαι προς το κέντρο σου. Όλα αυτά πού μου λες τώρα, ξέρω πως σαν αληθινά τα ζεις, μα είναι απλώς πράγματα που έχουν πολλά να σου μάθουν. Μάθε, στράγγιξέ τα, όταν μια κατάσταση δεν έχει άλλα να σου δώσει διαλύεται κι εξαφανίζεται απ’ τη ζωή σου και περνάς σε μια άλλη κατάσταση. Μάθε τους φυσικούς νόμους να έχει μια βάση η σκέψη σου.

 Αγαπητέ φίλε, αυτό που περνάς το περνούν όλοι, όλοι είναι σε κάποιο στάδιο αυτής της πορείας, με την πορεία εσωτερική και τη ζωή εξωτερική. Άλλος είναι στο στάδιο σου άλλος σε ένα στάδιο ακόμα πίσω από σένα ακολουθεί, άλλος ένα στάδιο μετέπειπα από σένα. Ο εσωτερικός δρόμος έχει μια πορεία κι έναν σκοπό, σκοπός του εσωτερικού ανθρώπου είναι να φτάσει στο φως και να λυτρωθεί, ο εξωτερικός σκοπός ποικίλει και διαφέρει.

 Αγαπητέ φίλε, ίσως τώρα μοιάζουν όλα μαύρα, μπορεί να σε διακατέχει συχνά απόγνωση κι απελπισία, όμως δεν είσαι εσύ αυτός. Αυτό που εσύ αληθινά είσαι τώρα δεν το ξέρεις.  Αυτό που αληθινά είσαι ήσουν πάντα, αυτό που τώρα περνάς ως βάσανο και μαρτύριο είναι μόνο αυτό που χωρίς τη θέλησή σου έγινες, δεν είναι δικό σου γι’ αυτό πονά, αυτό που αληθινά είσαι δεν πονά και δεν δυστυχεί.
Αυτό που έγινες πρέπει όλο να χαθεί κι αυτό που είσαι θα βρεθεί.

 Μια μέρα, θα πάρεις τέτοια απόσταση απ’ το σήμερά σου, που θα γελάς με την καρδιά σου με αυτό. Αυτό το τόσο δυσβάσταχτο σήμερα το αποτρόπαιο, ολόψυχα θα το ευγνωμονείς. Το σήμερα που περνάς είναι ο δάσκαλός σου, άκου τον δάσκαλό σου, σου μιλά άμεσα στο νου και την καρδιά, είναι ο πιο δικός σου δάσκαλος, ήρθες στη ζωή με ενσωματωμένο δάσκαλο. Όπου κι αν απευθυνθείς για βοήθεια προς τον εσωτερικό σου δάσκαλο θα σε στρέψει, γιατί με τα δικά σου μάτια μόνο εσύ μπορείς να δεις. Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλάζια Έρημος

Παιδί του Ουρανού

Ο Αρραβώνας της σιωπής