ΠανσέληνοςΟ Δημήτριος της έλεγε: να είσαι σίγουρη πως δεν αφήνει κανέναν να χαθεί ο θεός, το δοκίμασα πολλές φορές κι όλες απέτυχε.  Όλες τις φορές κάτι σε μένα χάνονταν, όμως δεν ήμουν εγώ. Σε βεβαιώνω, της έλεγε, πως ο θεός σε ζει, κι έχει λόγο που το κάνει, έχει για σένα σκοπό.

Ο Δημήτριος της έλεγε: πάντα ο θεός μ’ έσωζε, στο παρά λίγο μιας καταστροφής με τρομαχτική ακρίβεια, με άφηνε να γευτώ όλη την πτώση μου και να δοκιμαστώ, μου επέτρεπε να κατέβω ως εκεί που ζει μέσα μου η φωτιά, δεν είναι εύκολο αυτό, ποτέ δεν ήταν. Ο θεός επέτρεπε ακόμα και την ελπίδα μου να χαθεί, αλλά εκεί πάνω, στην πιο μαύρη στιγμή, είχε πάντα έναν τρόπο να τ’ ανατρέπει όλα - για να γίνει αυτό κατανοητό, είχε έναν τρόπο να φέρνει τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω.

Αυτό το έκανε, για να μπορέσω εγώ, να πάρω τη μεγαλύτερη μέγιστη χαρά, και ν’ αυξήσω κάθε φορά, στο πρόσωπό Του, τη μέγιστη δυνατή πίστη - το έκανε όσες φορές χρειάστηκε - και για ν’ ακριβολογώ - το έκανε όσες φορές χρειάστηκα.

Ο Δημήτριος της έλεγε: αν είχα ένα τρόπο να φροντίζω τον εαυτό μου δεν θα με φρόντιζε, ίσως με αγνοούσε, μα δεν έχω τρόπο. Αν είχα ένα τρόπο να τα καταφέρνω, ίσως να μην με βοηθούσε να τα καταφέρνω, μα δεν έχω τρόπο, ο τρόπος μου να τα καταφέρνω είναι ο τρόπος Του. Το κάνει την ώρα που εγώ χάνομαι απ’ τη μία και βρίσκομαι απ’ την άλλη. Το κάνει την ώρα που εγώ χάνομαι ως μαύρος και γεννιέμαι ως λευκός. Το κάνει την ώρα που εγώ πεθαίνω ως σκοτάδι και γεννιέμαι στο φως.

Ο Δημήτριος της έλεγε:είναι δύσκολο, ακόμα κι αυτή τη στιγμή, να μην αμφισβητώ όσα λέω, όμως Εκείνος, θα με πείσει σίγουρα για όσα λέω, έχει τον τρόπο να το κάνει. Αυτό που χαρίζει ο θεός εκτός των άλλων, της έλεγε, είναι η πειθώ, και να το ξέρεις πως αυτή τρομάζει τους ανθρώπους, τους κάνει να κάνουν κύκλους. Τους κάνει να γίνονται σκεπτικιστές, όμως αυτό καλό είναι. Είναι παράξενα όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή μου, της έλεγε, και τα πιο παράξενα μου συμβαίνουν τώρα. Είναι παράξενα κι όλα συγκλίνουν προς ένα μοναδικό σκοπό.

 Ο Δημήτριος της έλεγε:  ο θεός έχει έναν τρόπο να μας φέρνει κοντά του, που είναι δύσκολο να τον αρνηθείς, μπορείς βέβαια να τον αρνηθείς, όμως δεν μπορείς ν’ αρνηθείς πως ο τρόπος υπάρχει.  Μπορείς να μην το κάνεις, όμως δεν μπορείς να μην χρειάζεται να το κάνεις. Ενώ δεν χρειάζεται εσύ να το κάνεις, εσύ χρειάζεται μόνο να το επιτρέψεις να συμβεί. Μπορείς να ζήσεις όλη τη ζωή σου μακριά Του, απλώς αυτό, μισοφέγγαρο είναι και δεν είναι πανσέληνος. Και μη νομίζεις πως το μισοφέγγαρο, επειδή δεν βλέπεις το άλλο μισό φεγγάρι δεν είναι πανσέληνος. Αλλά ούτε να νομίζεις, πως δύο μισοφέγγαρα φτιάχνουν μια πανσέληνο.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παιδί του Ουρανού

Ο Αρραβώνας της σιωπής

Η Τέχνη του Αποχωρισμού