Αισιόδοξος Osho


"Osho Απόσπασμα: 
Μόνο το ένα τοις εκατό των ανθρώπων ξέρουν κάτι λίγο βαθύτερο. Οι ποιητές, οι ζωγράφοι, οι μουσικοί, οι χορευτές, οι τραγουδιστές έχουν την ευαισθησία να αισθάνονται και πέρα από το σώμα. Μπορούν κι αισθάνονται τις ομορφιές του νου, τις ευαισθησίες της καρδιάς, διότι ζουν οι ίδιοι σε εκείνο το πεδίο. Αλλά ο μουσικός, ο ζωγράφος, ο ποιητής, ζει σε διαφορετικό πεδίο. Δεν σκέφτεται, αισθάνεται. Κι επειδή ζει μέσα στην καρδιά του, μπορεί κι αισθάνεται και την καρδιά του άλλου ανθρώπου. Αυτό είναι που κατά κανόνα ονομάζεται αγάπη. Είναι σπάνια. Λέω μόνο το ένα τοις εκατό ίσως, πότε-πότε".

 ---------

Αισιόδοξος ο Osho, δεν είναι λίγο το ένα τοις εκατό. Είναι στους εκατό ένας άνθρωπος, στους χίλιους δέκα. Στους εκατό χιλιάδες χίλιοι, στο εκατομμύριο δέκα χιλιάδες, στα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων εκατό χιλιάδες άνθρωποι, που ξέρουν κάτι λίγο βαθύτερο. Σσσσ, έχουμε πιθανότητες να βρούμε έναν. Με εκατό χιλιάδες ανθρώπους νέα ανθρωπότητα ξεκινάς, εκατό χιλιάδες άνθρωποι που δεν είναι κολλημένοι στην τηλεόραση, εκατό χιλιάδες άνθρωποι που ανασαίνουν, αυτό είναι μεγάλη ελπίδα! Εκατό χιλιάδες άνθρωποι που νιώθουν χρώματα, εκατό χιλιάδες ζωντανοί στο νεκροταφείο, που όσο μεγάλο κι αν είναι, λίγο κελάηδημα και στα δικά σου αυτιά θα φτάσει. Σσσσ, αισιοδοξείτε.
Στους εκατό χιλιάδες ανθρώπους μέσα στα δέκα εκατομμύρια,  μέχρι και σε σύντροφο αρτιμελή μπορείς να ελπίζεις, κι αν κάποιον τον πήρε απλά ξώφαλτσα ο βομβαρδισμός δεν είναι και προς θάνατο, μπορεί κι αυτός να αναπτερωθεί αν καταλάβει πως βόλι τον βρήκε.
Μεγάλη ελπίδα για την ανθρωπότητα το ένα τοις εκατό να μπορεί κομματάκι να αισθάνεται και την καρδιά του άλλου ανθρώπου, μεγάλη ελπίδα να μην έχει διπλοκλειδωθεί απολύτως ένα τόσο σημαντικό ποσοστό  ανθρώπων, μεγάλη ελπίδα και λιγάκι μόνο το παράθυρο ανοιχτό να είναι και λίγος φρέσκος αέρας να μπαίνει στο σπίτι. Μεγάλη ελπίδα, λιγάκι το πάτωμα να ράγισε κι η σκεπή και να βλέπεις τις νύχτες απ΄τη χαραμάδα, στον νυχτερινό ουρανό μια υποψία άστρου. Μέχρι χελιδόνι μπορεί να επισκεφτεί έναν τέτοιο άνθρωπο και μυρουδιά άνοιξης να πάρει, ακόμα και πιθανότητα καταγάλανου ουρανού. Μεγάλη ελπίδα, μέσα από τα μαύρα σύννεφα μι' αχτίδα ηλίου μοναχά να σε φτάνει.
Αισιοδοξείτε. Ένα τοις εκατό ανθρώπων που αισθάνεται λίγο δεν είναι, αν κλάψει λιγάκι ακόμα περισσότερα θα νιώσει, και σίγουρα μέσα στα μαντριά πολλές σκέψεις αυτή τη στιγμή σκάβουν. 
 Σαν βόμβα με χτύπησε η είδηση, πως στους εκατό που βαδίζουν καθημερινά στο πεζοδρόμιο… ο ένας νογάει. Μεγάλη ελπίδα να κοσκινίσεις εκατό και να πέσει απ’ το κόσκινο ένας, έστω και λαβωμένος, έστω και να φυσάει ακόμα να ιάνει η τραυματισμένη φτερούγα του. Ή έστω ακόμα και σε πόλεμο μέσα που έχει αρχίσει να μυρίζει ειρήνη.

Μεγάλη ελπίδα, αισιοδοξείτε. Μέχρι και σύντροφο άνθρωπο μπορείς να βρεις, αρκεί να βγεις εκατό πρώτα ραντεβού! 
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλάζια Έρημος

Ο Αρραβώνας της σιωπής

Η Μαθητεία