Αθωότητα εστί…

Ίσως ζούμε σ' έναν ψυχωτικό κόσμο, κι ίσως η λογική να μην είναι λογική, κι ίσως να μην είναι τυχαίο που οι ταινίες τρόμου κόβουν πολλά εισιτήρια. Κάτι θα βρίσκουν μέσα στον άνθρωπο, κάτι ερεθιστικό, κάτι γνωστό του, κάτι εφαρμοστό.

Χρειάζομαι μια ανάσα, δύο μάτια ήσυχα, γελαστά, θεραπευτικά. Από μένα αρπάζεται όλη η γνωστή μου οικουμένη, είμαι ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, από μένα αρπάζεται όλη η ανθρωπότητα, μπορώ να σας ανεβάσω όλους σε έναν λόφο με θέα, κρατηθείτε από μένα, στηριχτείτε σε μένα, επενδύστε σε μένα, θα πάρετε πίσω τον εαυτό σας με τόκο.

Θεέ μου, τόσοι βομβαρδισμοί, κι εγώ άνοιξα μέσα στον πόλεμο ένα μικρό ξέφωτο ειρήνης κι αυτό ζητάτε να μου το σκοτώσετε.

Τα όρια της αγκαλιάς μου ποτέ δε μέτρησα, την άνοιξα πολύ, ποτέ δεν μέτρησα τα στήθια μου πόσους χωρούν, κι υπάρχουν τόσοι πάσχοντες που εισβάλουν μέσα μου απ’ τους πόρους του δέρματός μου. Κι ο Χριστός να είσαι στην εποχή μας δε φτάνει.

Ποτέ δεν είπα ελάτε σε μένα, μόνοι τους ήρθαν και συνωστίζονταν να πιάσουν μια καρέκλα, μια μέρα θα φυσήξω σαν άνεμος και θα ξεχωρίσω την ήρα απ’ το στάρι. Μια μέρα θα δείτε την καρδιά μου αυστηρή και γεμάτη συμπόνια για εσάς να δακρύζει.

Αυτοί που με φρόντισαν με δίδαξαν να φροντίζω, με πρώτη τη μάνα μου. Μια μέρα θα καταστραφώ από υπερβολική φροντίδα, μα δεν μπορώ να κλείσω πια την πόρτα, δεν υπάρχει πόρτα για να την κλείσω. Κι εκεί που υπήρχαν παράθυρα υπάρχει μόνο μια κουρτίνα, χειμώνα καλοκαίρι.

Μια μέρα θα γυρέψω να κλειστώ στον εαυτό μου αλλά αυτό θα είναι αδύνατον, κι ίσως τότε θελήσω να κλειστώ μέσα στους άλλους, σε σένα.

Άνοιξα την καρδιά μου για να μην πονά κι εσείς ορμίσατε να βρείτε σε μένα καταφύγιο, μια μέρα μέσα σε όλους σας θα βουλιάξω και θα χαθώ μέσα στους απόκρημνους γκρεμούς σας και στα βλοσυρά βάθη σας, μια μέρα η σοβαρότητά σας θα με πνίξει. Μια μέρα θα κατέβω μέσα σας να κόψω ένα λουλούδι και θα μου κοπούν τα χέρια.

Μυρίσατε ευσπλαχνία και νηστικοί ορμίσατε πάνω μου. Διωγμένοι απ’ τον εαυτό σας γυρέψατε σ’ εμένα καταφύγιο. Λύκοι! Ήρθατε να βρείτε απάγκιο και στοργή στην αγκαλιά ενός προβάτου!

Μια μέρα θα σας κατακεραυνώσει η τρομερή μου αθωότητα. Μια μέρα θα γευτείτε το ξίφος μου!Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλάζια Έρημος

Ο Αρραβώνας της σιωπής

Η Μαθητεία