Διαθλάσεις φωτόςΕίσαι το φως, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μη χαμηλώνεις τη λάμψη σου, μη μειώνεις την ακτινοβολία σου, μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις, και το αντίστροφο δεν χρειάζεται να το κάνεις, χρειάζεται να το επιτρέψεις στον εαυτό σου. Είσαι το φως, χρειάζεται απλώς να το αφήσεις να λάμψει. Μην κατηγορείσαι μην έχεις ενοχές γι' αυτό, το φως για να βρεθεί οφείλει να χαθεί. Είναι λαβύρινθος ο δρόμος του, όλος μέσα στο ανθρώπινο μυαλό. Όμως είσαι το φως, δεν είσαι το κύτταρο, είσαι το κύτταρο μέσα, τι μπορείς να πάθεις; τι μπορεί να σου συμβεί; Τίποτα απολύτως. Είσαι το φως και μπορείς να αισθάνεσαι ως φως, είναι υπέροχο αυτό, όχι μόνο να το ξέρεις αλλά και να το αισθάνεσαι.

Είσαι το φως, μέσα σου υπάρχει μια ολόχρυση ακτινοβολία, είναι η αγάπη, αυτή μπορεί να σε γιατρέψει ολότελα, μπορεί να γιατρέψει το σώμα σου, μπορεί να γιατρέψει το μυαλό σου, μπορεί να γιατρέψει τα αισθήματα και την ψυχή σου.
Όπως είσαι το φως με τον ίδιο τρόπο είσαι και η αγάπη. Όπως μπορείς να νιώθεις ως φως, μπορείς να νιώθεις κι ως αγάπη, όχι να αγαπάς, αλλά να είσαι η αγάπη, γιατί αυτό είσαι, μόνο χάθηκε, μπορεί να βρεθεί. Όχι μόνο μπορεί να βρεθεί, χρειάζεται να βρεθεί, όχι μόνο χρειάζεται αλλά επείγει να βρεθεί. Μια μέρα ως αγάπη ισοδυναμεί με τρεις ζωές κατά τα άλλα των ανθρώπων χαρισάμενες.

Είσαι το φως, αυτό πρέπει να σου γίνει όχι μόνο συνείδηση, όχι μόνο αίσθηση, αλλά και δέρμα και κόκαλο. Γιατί; γιατί πρέπει να γίνεις αυτό που είσαι, γιατί αν δεν γίνεις αυτό που είσαι, είσαι κάτι που θέλει και χρειάζεται να γίνει αυτό που είναι.

Είσαι το φως, και το σώμα, η φυσιολογία σου, σού φανερώνει έξω έναν κόσμο όμοιό σου, που ξεχνάς και τον νομίζεις αληθινό. Και είναι αληθινός, πάντα μέσα από την ποιότητα των αισθημάτων σου, όμως για να είναι υπέροχος χρειάζεται να νιώθεις υπέροχα, και για να είναι μαύρος χρειάζεται τη μαυρίλα σου. Και για να είναι φωτεινός χρειάζεται το φως σου.

Αν γίνεις πνεύμα τότε ο κόσμος είναι πνευματικός, τα δέντρα είναι πνευματικά, τα ζώα είναι πνευματικά, τα έπιπλα είναι ζωντανά, μπορεί να νιώσεις τότε, πως τα έπιπλα έχουν αγάπη. Αυτός ο κόσμος δεν είναι νεκρός, μόνο οι ανθρώπινη ψυχή μπορεί να τον νεκρώσει μέσα από τις νεκρές αισθήσεις της.

Ξέρω πως έχεις άγχη πολλά και στεναχώριες πολλές, όμως είσαι ύπαρξη, είσαι ον, είσαι πλάσμα, και στο βάθος των ματιών σου, στο βάθος του σώματός σου, υπάρχει μια ουσία, όχι μόνο υπάρχει αυτή η ουσία αλλά είσαι αυτή η ουσία.

Είναι τρομαχτικός ο δρόμος του ακροβάτη και γεμάτος ιλίγγους. Σε όλο το μονοπάτι καιροφυλακτεί μια οδυνηρή πτώση, ένας διαρκής πυρετός του ύψους και του βάθους, αμόνι σφυρί τα εργαλεία σου, μοναχικότητα, μοναξιά, οι αγαπημένες σου φίλες. Ίσως εκδιωχθείς απ’ τον κόσμο, ίσως απομονωθείς, όμως η ζωή είναι δικιά σου, σου ανήκει, και χρειάζεται να δώσεις για μια φορά στον εαυτό σου, την ευκαιρία να τη ζήσει ολοκληρωτικά κι απόλυτα, σύμφωνα με τον δικό του νόμο. Αν δεν δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να ζήσει όπως αισθάνεται… δεν θα σου το συγχωρήσει ποτέ, και η σκληράδα που θα σου δείξει θα γυρίσει στους άλλους.

Υπάρχει ένα λουλούδι μέσα σου, αν δεν το ξεσκεπάσεις και δεν το χουχουλιάσεις με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή σου να ανθίσει… θα γυρίσει και θα σε κατασπαράξει. Είναι το πιο όμορφο λουλούδι, όμως η συμπεριφορά σου μπορεί να το φτιάξει σαρκοβόρο.

Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι γι’ ανθρώπους που πίνουν αίμα.

Αυτό το λουλούδι, έχει τόση ενέργεια δικιά του, που μπορεί να φωτίσει μια πόλη, όμως αν χάσει την ενέργειά του, γίνεται ενεργειακός βρικόλακας.

Είσαι το φως, έχεις μέσα σου ένα ισχυρό μερίδιο της ηλιακής ενέργειας. Με αυτή την ενέργεια που δικαιωματικά σου ανήκει μπορείς να πετάς. Κι όταν η ενέργεια χαμηλώνει κατεβαίνει να αντλήσει τόνους φρέσκιας ενέργειας, κι αν δεν εμποδίζεις αυτή τη ροή, ο ήλιος δεν σε χάνει ποτέ απ’ τα μάτια του. Μα αν σταθείς ανάμεσα στον εαυτό σου και τον ήλιο, οι δύο ήλιοι δεν βλέπονται, και σκιές γεμίζεις και φόβο.

Είναι ο ήλιος, ο ήλιος σου, και συχνά εσύ μπαίνεις ενδιάμεσα, ενώ, δεν είναι η θέση σου εκεί. Η πραγματική αληθινή θέση που έχεις στον εαυτό σου, είναι μερικά μέτρα πάνω απ’ το κεφάλι σου, δεν είναι μέσα στο κεφάλι σου αλλά πάνω απ’ το κεφάλι σου. Αν πάρεις θέση μέσα στο κεφάλι σου, τότε ο κόσμος γίνεται κατά του κεφαλιού σου. 
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλάζια Έρημος

Ο Αρραβώνας της σιωπής

Η Μαθητεία