δολοφόνος φαντασμάτων

Και μη ξεχνάς, Χριστός δεν είναι αυτός που βρήκες μέσα σου με την γέννησή σου και τη βάπτισή σου, αληθινός Χριστός είναι εκείνος που φέρνεις εσύ μέσα σου με την ερευνά σου, την καθαρή κρίση σου και την ξεκάθαρη ματιά σου.

Μια νύχτα, μια παγωμένη νύχτα, καθώς θα είσαι ψύχραιμη και παγωμένη όσο η νύχτα, ψυχρή καθώς θα είσαι όσο ο πάγος, σημάδεψε τον Χριστό ανάμεσα στα μάτια, πυροβόλησε με όλη σου τη συνείδηση και σκότωσέ τον.

Όμως θα πρέπει να έχεις ασκηθεί πρώτα στις δολοφονίες, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί κι άλλοι φόνοι σου, θα πρέπει να έχεις μάθει να χειρίζεσαι το όπλο κατάλληλα. Γιατί πρώτα, πριν το Χριστό, θα έχεις σκοτώσει τον πατέρα σου και την μητέρα σου.

Ναι, θα πρέπει να ασκηθείς, ψυχρή σαν ατσάλι και ψύχραιμη σαν κακό παιδί που επιλέγει τον εαυτό του, μια νύχτα θα σκοτώσεις όλους τους εφιάλτες σου.

Δεν θα τρέξει σταγόνα αίμα, μόνο η καρδιά σου θα ματώσει. Όμως εσύ, με μια άγρια χαρά νίκης, θα αισθανθείς αυθεντική δολοφόνος. Μη φοβηθείς, να είσαι ψύχραιμη την ώρα του φόνου, και μη ξεχνάς να σημαδέψεις ανάμεσα στα μάτια, μη θελήσεις ποτέ να πληγώσεις φάντασμα, το αρμόζει η καθαρή σου, ξεκάθαρή σου δολοφονία. Πρόσεξε όμως, αν δεν το δεις να πεθαίνει δεν πέθανε, κρύφτηκε.

Αν δεν πεθάνουν με την πρώτη μη διστάσεις να τα πυροβολήσεις πολλές φορές. Και σου είπα, ανάμεσα στα μάτια, μη σημαδέψεις καρδιά, δεν έχουν.
Να είσαι αδίστακτη μαζί τους.

Αν θέλεις να σηκωθούν μέσα σου, ο πατέρας σου, η μητέρα σου, κι ο Χριστός απ’ τον τάφο τους... σκότωσέ τους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τους αναστήσεις και θα σε ευγνωμονούν για αυτό. Όμως μην διστάσεις, αν διστάσεις θα θαφτείς εσύ και θα ζήσει το φάντασμα.

Ο αληθινός Χριστός, είναι αυτός που περνάς εσύ από την συνείδησή σου και φέρνεις στην καρδιά σου. Με την επιλογή σου, με τη γνώση σου, με την αυστηρότητά σου. Η αληθινή μάνα κι ο αληθινός πατέρας σου, είναι αυτοί που θα περάσεις εσύ ως ενήλικας από την συνείδησή σου και θα φέρεις στην καρδιά σου. Όποιος ήδη ζει μέσα σου έχει μια νεκρή θέση, για να πάρει μια ζωντανή θέση, χρειάζεται να σκοτώσεις το φάντασμά του.

Κανείς δεν θα πεθάνει, παρά μόνο το σκοτάδι. Όμως αν δεν περάσεις από τα αισθήματα του δολοφόνου, δεν θα φτάσεις στην αθωότητα.

Να είσαι αδίστακτη, να είσαι σκληρή. Χρειάζεται να είσαι σκληρός για να είσαι αθώος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παιδί του Ουρανού

Ο Αρραβώνας της σιωπής

Η Τέχνη του Αποχωρισμού