Τα αδύνατα δυνατά
- Θα το κάνει.
- Δεν σε πρόσεχα, ποιος θα κάνει τί;
- Αυτό που θέλεις, λέω, εκείνο που επιθυμείς, αυτό που ποθείς, θα συμβεί.
- Πως το ξέρεις;
- Έχει ξαναγίνει. Μάλιστα έχει ξαναγίνει και σε σένα και σε όλους.
- Έχει τρόπο;
- Ναι, έχει έναν τρόπο.
- Εγώ νομίζω, αυτό το θέλεις, το επιθυμείς, το ποθείς, μερικούς τους σκότωσε.
- Μη δίνεις σημασία, μειοψηφία είναι.
- Δεν με καθησύχασες. Όμως ακούγεσαι βέβαιος πως θα γίνει. Πως το ξέρεις;
- Μα έτσι ζω, εσωτερική άσκηση είναι. Μου έχει συμβεί πολλές φορές και μου συμβαίνει κάθε φορά. Μια φορά, νεαρός ήμουν, κι οραματίστηκα ένα σπίτι, έφτιαξα το σπίτι, έζησα μέσα του, και μόνο αργότερα συνειδητοποίησα πως το είχα οραματιστεί.
Μια άλλα φορά, βρέθηκα σε αδιέξοδο και πόθησα κάτι για να με βγάλει απ’ αυτό, μια νύχτα, ο πόθος, κάτω από μένα, άνοιξε ένα μικρό δρόμο, ένα κανάλι στον εγκέφαλό μου, κι αφού εκπληρώθηκε η επιθυμία μου σε εκείνο το κανάλι έτρεξε η ζωή μου. Αργότερα κι αυτό το συνειδητοποίησα.
Μια άλλη φορά πάλι ευχήθηκα κι η ευχή που πραγματοποιήθηκε με τρόπο άγνωστό μου, όμως πραγματοποιήθηκε, εκείνη την ευχή μου ζω. Άλλη μια φορά, νέος ακόμα, έκανα τάμα στην Παναγιά, κι εκείνο έπιασε, κι εκείνο πραγματοποιήθηκε. Απλώς, το ζήτημα με αυτά τα πράγματα, πάντα είναι να προχωρήσεις και να πας κοντά στη δυσκολία, από κει λειτουργούν κι όχι από απόσταση, αν σπεύσεις να προλάβεις τη δυσκολία, θα το κάνεις με τον συμβατικό τρόπο, και δεν θα πλησιάσεις ποτέ τον εαυτό σου κοντά. Όμως αν θελήσεις - ή αν είσαι άτομο έτσι γεννημένο - που να φτιάχνεις τη ζωή σου με τον εσωτερικό τρόπο, θα προχωρήσεις και θα πας κοντά στη δυσκολία, σε εκείνο που καίει, κι από κει θα πάρει γραμμή ο θεός την ανάγκη σου και το χρειάζομαι και θα σου προσκομίσουν οι άγγελοι τα αγαθά.

Σε μένα μόνο έτσι δουλεύει. Από απόσταση δεν δούλεψε ποτέ, πάντα με κατεβάζει, με δοκιμάζει, με πάει κοντά σε εκείνο που καίει, κι αφού έτσι με αιχμαλωτίσει... μετά με απελευθερώνει μες στην βαθιά και γνήσια χαρά. Όμως εκτός από μια βασιλεία των ουρανών, τίποτα άλλο δεν μου χαρίζει.

Αυτό που θέλεις θα πραγματοποιηθεί, μην έχεις για αυτό καμία αμφιβολία, μάλιστα είναι προϋπόθεση να μην έχεις για αυτό καμία αμφιβολία. Αυτό που επιθυμείς θα το έχεις, είναι νόμος, να το ξέρεις αυτό. Απλά, επιθύμησέ το λιγάκι περισσότερο, αν δεν ζεις χωρίς αυτό θα το έχεις, αν και χωρίς αυτό ζεις ίσως να μην το έχεις. Πόθησέ το κι ύστερα, πόθησέ το λιγάκι περισσότερο, και συνέχισε να το ποθείς, ο πόθος ήλιος είναι. Θέλει απλώς να το θέλεις πολύ, κι αφού το θελήσεις πολύ, θέλησέ το λιγάκι περισσότερο.

Θα σου αποκαλύψω τώρα ένα μυστικό. Θέλεις στη ζωή σου να μείνεις στα φαινόμενα, ή θέλεις να δεις πίσω απ’ τα φαινόμενα;
Αν θέλεις να μείνεις στα φαινόμενα πίστευε στο μυαλό σου. Αν θέλεις να δεις πίσω απ’ τα φαινόμενα, σπείρε αρχικά, μια μικρή αμφιβολία στο μυαλό σου. Το μυαλό σου ένας ψεύτης είναι, για να δεις πίσω απ’ τα φαινόμενα χρειάζεται να ξεγελάσεις το μυαλό σου. Ο εγκέφαλός σου, με ένα τμήμα του, μπορεί να ξεγελάσει το μυαλό σου. Όλα τα θαυμαστά της ζωής είναι πίσω απ’ το μυαλό σου. Αν ξεγελάσεις το μυαλό σου και το αμφισβητήσεις, τότε θα καταλάβεις, για πρώτη φορά, πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Ο Κρίσνα, κάποτε σήκωσε με την πίστη του ένα βουνό. Τι σου λέει το μυαλό σου για αυτό; είναι δυνατόν να σηκώσει άνθρωπος ένα βουνό; όχι βέβαια, όμως εκείνον απλά δεν τον εμπόδισε το μυαλό του.

Με ένα μέρος του μυαλού σου, μπορείς να ξεγελάσεις το μυαλό σου και να δεις πίσω απ’ τα φαινόμενα την αλήθεια, δηλαδή πως δεν υπάρχει καμία αλήθεια. Να αμφισβητείς το μυαλό σου, να αμφιβάλεις για το μυαλό σου, τότε ακριβώς ξεκινά το αληθινό ταξίδι της ζωής. Όταν το μυαλό σου σού λέει αυτό δεν γίνεται... να του κλείνεις πονηρά το μάτι, κι όταν το μυαλό σου σού λέει, βάσει πιθανοτήτων και στατιστικών και μπλά μπλά κ.λ.π.
εσύ να κρατάς πάντα στο μυαλό σου, μια ολοκάθαρη εικόνα του αδύνατου κι εκείνου που δεν γίνεται. Γιατί το αδύνατον, είναι αρχικά για το μυαλό μια αμφιβολία, όμως αν πιστέψεις στο αδύνατον, τότε όλο το μυαλό σου θα σε ακολουθήσει, και θα γίνει το δυνατόν, μια μόνο αμφιβολία.

Να έχεις πίστη, το βουνό είναι υποχρεωμένο να ανταποκριθεί στην πίστη σου. 

Να έχεις πίστη επί πίστη και αγάπη επί αγάπη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παιδί του Ουρανού

Ο Αρραβώνας της σιωπής

Η Τέχνη του Αποχωρισμού