25 Απριλίου 2019

Η Σιωπή του Ιησού

Ο Δίκαιος αναγνωρίζεται από τη Σιωπή του και από τη Σιωπή του Υπερέχει. Δε μιλά, παρά μόνο στα κρίσιμα σημεία, εκείνα που θα κρίνουν της υποθέσεως την έκβαση. Μιλά όσο χρειάζεται για να είναι Σύμφωνος με το Ιδανικό του, δεν προβάλει καμία αντίσταση στον ίδιο Του το θάνατο, είπε στον Κήπο της Γεσθημανή ας γίνει ότι Εσύ Θέλεις κι όχι εγώ και ο Ιησούς Αποσύρθηκε, έφυγε από τη μέση της ζωής Του, απέσυρε τη Θέλησή Του. Παραδόθηκε Πλήρως στα Χέρια Του Πατέρα δίχως καμία αντίρρηση στον ίδιο του τον Βασανισμό.

Δε μιλά, Σωπαίνει και Υπερέχει πλέον μόνο από τη Σιωπή Του. Οικειοθελώς Αναιρεί τις ίδιες Του τις Δυνάμεις, τις ίδιες Του τις Δυνατότητες. Σαφώς – όπως είπε – ήταν εύκολο για Αυτόν να καλέσει πέντε Λεγεώνες Αγγέλων να τον Υπερασπιστούν. Σαφώς ήταν Εύκολο να σηκώσει Απλά το Χέρι του – το ένα – και να πει ως Εκεί, περισσότερο δεν πλησιάζετε. Να τους σταματήσει ήταν εύκολο, να περάσει απλώς μέσα από τους τοίχους της φυλακής Του. Και να φύγει, να δραπετεύσει από το Πεπρωμένο Του. Να τους χαλάσει τα σχέδια, να αλλάξει την έκβαση της Υπόθεσης, να δώσει άλλο τέλος στην Ιστορία. Άλλωστε Εκείνος ζει πάντα στην Αρχή και το Τέλος και τα Ορίζει.

Όμως δε μιλά, Σωπαίνει, Καθαρός Αμνός. Κι όμως αν προσέξεις τη Στάση του Λιοντάρι. Χρειάζεται Πάνω Του να Ξεσπάσει η Οργή και η Αναπηρία της πίστης τους. Δε μιλά, δεν Αποκρούει, αλλά και δεν Ανταποδίδει. Περνούν από μέσα Του, η συμπεριφορά τους περνά από μέσα Του και την ώρα που τον Καρφώνουν Συγχωρά.

Δε μιλά, Σωπαίνει, όμως η Σιωπή του δεν έχει Περιφρόνηση, είναι μια Σιωπή Καταδεκτική, ολόκληρη ένα Άνοιγμα, μια σιωπή όλη Κατανόηση. Σύμφωνος με όσα Δίδαξε, τα Χτυπήματά τους πάνω στο Σώμα Του, συναντούν τη Βαθιά της Ψυχής του Αγάπη. Δε μιλά, Υπομένει.

Την Ανοιχτή Καρδιά του δεν την Υπονομεύει η Καταπίεση, είναι Ελεύθερος, βλαστήμια δεν φτάνει στο Στόμα Του, Κατάρα δεν ακούγεται από τα Χείλη Του, μόνο Λύπη έχει για εκείνους.

Δεν βλέπει εκείνους να τον Χτυπούν αλλά την Άγνοιά τους και τους καταλογίζει αθωότητα. Την αθωότητα της κακίας τους. Δε βλέπει εκείνους να Τον Χτυπούν αλλά το Σκοτάδι μέσα τους, το Σκοτάδι είναι ο Εχθρός του και η Αποστολή του είναι ακριβώς να χαλάσει μέσα στους ανθρώπους τη φωλιά του κακού και την κλειστή διάθεση της Αγνοίας τους. Ήρθε να τους χαλάσει την τύφλωση και να που φωνάζουν Απέραντα μην μας Ανοίγεις την Καρδιά και τα Μάτια! Δεν θέλουμε να δούμε, χτυπούμε απλώς στα Τυφλά κι αυτή είναι η δικιά μας Ικανοποίηση!

Δεν θέλουν να δουν, δεν θέλουν να ακούσουν, και γνωρίζει πόσο ανίσχυρος είναι σε αυτή τους την Κόντρα Διάθεση. Την Κόντρα Διάθεση στην ίδια τη Ζωή και τη Ζωή τους. Δεν θέλουν να μάθουν, δεν θέλουν να καταλάβουν, και δεν υπάρχει Επιχείρημα αυτό να το Αλλάξει. Κι ακόμα έτσι είναι και έτσι θα είναι όσο δεν θέλουν. Και παραδόξως έχουν αυτό το δικαίωμα από το θεό, επειδή πάντα βρέχει για δικαίους και αδίκους για καλούς και κακούς.

Δε μιλά, Σωπαίνει, το Εξασθενημένο και Καταματωμένο Σώμα του, το Καρφωμένο στον Σταυρό, Τον Κατεβάζει ολοκληρωτικά στη Θέση Υιός Του Ανθρώπου, στη θέση Σώμα. Μια Ανάσα πια Τον Χωρίζει από τον Αγαπημένο Πατέρα. Μια Ανάσα και την Αφήνει.

Δε μιλά, θα εκτιμηθεί αργότερα η Σιωπή Του, θα γίνει γνωστό το Περιεχόμενό της, θα καταλάβουν από τη Σιωπή του όλοι, πόσο Αγάπησε και Εμπιστεύτηκε, πόσο Αφέθηκε και Παραδόθηκε, θα καταλάβουν πως η Πίστη Του δεν είχε Μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα & Όμορφη

                      - Η Κυρία Σάμπς προχθές σκοτώθηκε. Έπεσε μέσα σε μια λακκούβα του δήμου και σκοτώθηκε. Έτσι απλά, και δεν είχε τ...